Omgeving

Het zonnige strand ligt op het zuidwesten. Bij de rotonde is een fietsverhuurbedrijf met trampoline (fietsroutes verkrijgbaar), twee restaurants en een groot parkeerterrein.

Op loopafstand is een kleine supermarkt aan de dorpsbrink. Ook daar zijn een paar restaurants. De boswachterij van het Domein onderhoudt de fiets- en wandelpaden door bos en duin en de diverse duinovergangen. In het bos (domein) is tevens een mountainbikeparcours uitgezet. Sinds 2013 is vlak bij de ingang niet ver van het boswachtershuis, een klimbos ingericht. De Oosterscheldestormvloedkering – met een waterpark – bij Neeltje Jans, een bezoek waard, is te zien vanaf de strandtrap.

Op het strand zijn aparte delen afgebakend zoals voor gezinnen met kleine kinderen en (sport)-vliegers / sportactiviteiten. Liefhebbers van sporten zoals tennis, paardrijden en approach-golf kunnen binnen redelijke afstand terecht. Een paar kilometer verderop kan men duiken en zeilen (bij Burghsluis), (kite)surfen (bij de Brouwersdam) en zweefvliegen (bij vliegveld Haamstede).

luchtfoto 2013(1)

De Grote Beer ligt vlak bij rotonde en strandtrap; de Duindoorn op circa 200 m

Bij de Schelphoek (5 km) en op de Oosterscheldekering zijn trailerhellingen waar u uw eventuele eigen vaartuig te water kunt laten. Dichtbij is er gelegenheid om te windsurfen en sportvissen. Op ongeveer 3 km afstand ligt de haven van Burgsluis, één van de vertrekhavens in de omgeving voor zeevisboten.
Voor kunstliefhebbers zijn er diverse galeries. Het oude Raadhuis in Zierikzee is in 2012 prachtig gerestaureerd en als museum ingericht.

Wie gebruik wil maken van het openbaar vervoer, bijvoorbeeld om naar Zierikzee, Renesse, Veere of Middelburg te gaan, vindt de bushalte aan de hoek Kraaijensteinweg en Hogeweg, op ca 800 m vanaf de rotonde.

Meer informatie kunt u vinden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland: www.schouwen-duiveland.nl, rubriek bezoekers.

foto4

foto6